Gogosi Fantezie

de divainbucatarie in Dulciuri, 3 Noi 2010 | 10065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 25g drojdie
  • 180 ml lapte cald
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • 50 g zahar pudra amestecat cu 1 varf de scortisoara
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Fantezie:

Punem faina intr-un vas si ii facem o gaura in mijloc. In 3 linguri de lapte cald topim drojdia si o turnam in gaura facuta in faina. Amestecam putin apoi adaugam restul de lapte cald (in care am topit zaharul) si cele 2 oua batute.Continuam sa amestecam. Punem si uleiul, un varf de sare si zaharul vanilat. Obtinem un aluat moale pe care il mai framantam un minut. Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la caldura pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul, dar nu foarte subtire si decupam gogosile cu ajutorul unor forme (flori, stelute, inimioare, fluturi – orice forma va place sau aveti la indemana). Punem uleiul la incins si prajim gogosile. Le lasam cam 1 minut pe fiecare parte, spre sfarsit chiar mai putin pentru ca uleiul este foarte incins si se pot arde. Le scoatem cu o lingura cu gauri pentru a se scurge uleiul. Pudram imediat cu zahar pudra, iar daca va place scortisoara puteti adauga un varf din acesata in zaharul pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Fantezie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelakitana 1

11.01.2013, 06:47

exact asa le fac si eu dar fara forme diferite, dar e f.b. ideea ta, multumesc pt.pont si ca ai amintit de ele, pt ca am pofta voi face si eu. Un an bun si dulce!

T I M E A 1

11.01.2013, 09:34

adry88 1

11.01.2013, 11:02

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi rapide si economice ”asubana”