Gogosi Floricele

de miki_a in Dulciuri, 29 Ian 2017 | 3033 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa! 
Ideale de facut si servit intr-o zi rece de duminica, alaturi de cei dragi! 

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr. faina alba cernuta
  • 1 galbenus mare
  • 1 lingura cu untura fina
  • 2 linguri cu zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 50 gr. merisoare confiate (optional)
  • 200 ml. ulei pentru prajit;
  • zahar pudra pentru servit.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Floricele:

Cernem faina, impreuna cu praful de copt.

Separat, amestecam galbenusul, cu sarea, zaharul, smantana si untura. Turnam amestecul peste faina, punem merisoarele si framantam un aluat nici prea moale, nici prea tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina si cate o lingura de ulei, pana cand aluatul este omogen si nu se mai prinde de maini.

Pe suprafata de lucru infainata, intindem aluatul in foi de 1 cm, dupa care decupam flori mari sau mici (puteti folosi orice forma decupatoare, cutter pentru aluaturi sau puteti folosi o cana / pahar).

Prajim gogosile pe ambele parti in ulei incins, pentru inceput, dupa care micsoram flacara, sa se coaca (altfel raman crude inauntru). 

Se scot pe servete absorbante, dupa care se pudreaza si se servesc.

Spor si pofta buna langa cei dragi! 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti aromatiza aluatul cu esente, coji rase de citrice, condimente!

2

Se pot coace (sunt mai sanatoase, dar dureaza mai mult).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Floricele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

CameliaR 1

30.01.2017, 19:05

Foarte bune!

miki_a 1

01.02.2017, 18:32

Mulțumesc, Camelya!

Ancutsa 1

07.04.2020, 19:00

Ce gustoase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Langosi unguresti