Gogosi fragede cu iaurt

de Alina26 in Dulciuri, 21 Iul 2014 | 7547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 900 g faina
  • 200 ml lapte
  • 300 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g drojgie sau 2 pliculete de drojdie
  • 70 ml ulei + ulei pentru prajit
  • o pastaie de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • zahar pudra
Portii: 60
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi fragede cu iaurt:

Punem la incalzit laptele cu zaharul si pastaie de vanilie si amestecam pana ze topeste zaharul. Dupa ce s-a racit laptele punem drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia.

Intr-un bol punem faina si sarea, facem o gaura in mijloc si adaugam ouale batute, iaurtul si coaja de lamaie. Amestecam pana se incorporeaza toate iar apoi incepem sa framantam adaugand laptele cate putin. Trebuie sa iasa un aluat moale.

Incalzim uleiul si il punem treptat pana cand se dezlipeste aluatul de pe maini iar tot uleiul este bine incorporat.

Lasam la crescut acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.

Intindem jumatate din aluat pe un blat uns cu ulei si incepem sa facem formele cu un pahar.

Punem la prajit in ulei incins, pe ambele parti. Le scoatem si le asezam frumos pe servetele ca sa absoarba uleiul. Continuam pana se termina aluatul.

Adaugam zaharul pudra peste gogosi.

Sa aveti pofta! 

 

 

 

TIPS-URI

1

Daca drojdia este la pliculet nu este necesar sa o dizolvati, se poate pune direct in faina.

2

Daca vi se pare ca aluatul este prea moale se mai poate adauga faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi fragede cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase