Gogosi infuriate "Reteta mamei"

de Merisor in Dulciuri, 16 Noi 2012 | 12470 vizualizari

 

Mama mea este renumita in tot satul pentru gogosile pe care la fece.
Eu nu am facut de multe ori pentru ca mananc de la ea, dar acum in post am zis ca e musai sa le fac.
Au iesit super!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 600 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • esenta de portocale
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi infuriate "Reteta mamei":

Am pregatit intai maiaua.

Intr-un bol am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat, am adaugat 200 ml apa calduta si 200gr faina. Am omogenizat, am acoperit cu un stergar si am lasat la crescut cam 10 minute. 

Restul de apa am pus-o la incalzit impreuna cu sarea, apoi am turnat peste maia amestecand continuu cu o spatula de lemn si am inceput sa pun faina cate putin pana la terminarea acesteia.

Iese un aluat mai moale si nu se framanta, doar se amesteca cu spatula pana la omogenizare.

Am presarat faina deasupra, am acoperit si am lasat la crescut cam 25 minute.

Cand a crescut suficient, aproape si-a dublat volumul, am pus ulei intr-un vas pe foc(un tuciulet), cam de doua degete inaltime. Am luat un vas cu apa in care mi-am umezit mainile si am inceput sa formez gogosile in maini, aplatizand aluatul cat mai bine si dandu-le o forma mai ovala, apoi le-am plonjat in uleiul incins bine. Am prajit pe ambele parti, nu mai mult de un minut doua fiecare. Focul trebuie sa fie mai tare pentru a nu se imbiba de ulei in timpul prajirii.

Le-am scos pe un prosop absorbant si am pudrat cu zahar vanilat si zahar farin.

Au iesit foarte pufoase. 

Drojdia proaspata si faina buna face totul posibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi infuriate "Reteta mamei"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pancove de post cu dulceata de capsuni