Gogosi la cuptor

de cristinutanicolita in Dulciuri, 13 Ian 2017 | 1990 vizualizari

 

Este prima data cand fac gogosi la cuptor. Rezultatul a fost unul neasteptat: nu mai vrem gogosi prăjite niciodata; toata familia a fost încântată si le-au "devorat"imediat. :)
Ca la bucatarasi acasă. 

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 lg zahar
  • 20 g drojdie
  • miere
  • nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

Mai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească.

Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm zaharul, esenta, un praf de sare, maiaua si apa călduță. Framantam si adaugam treptat uleiul. Trebuie sa obținem un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească până isi dublează volumul. 

Punem ulei pe masa de lucru, luam aluatul si il intindem. Decupam gogosile cu o forma rotundă si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim si le mai lăsăm la crescut 10-15 min.

Coacem gogosile la foc mediu, până devin rumene, max 20 min.

Le ungem cu miere si le trecem prin nuca de cocos. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi