Gogosi la cuptor cu scortisoara

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 18114 vizualizari

 

In mod normal, gogosile sunt prajite in ulei, insa acestea au fost facute la cuptor pentru a reduce continutul de grasime si implicit numarul de calorii, dar nu si gustul!

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina
  • 1/2lingurita sare
  • 50gr indulcitor Green Sugar
  • 1plic drojdie uscata
  • 1 ou mare
  • 200 ml lapte degresat, cald
  • 75ml apa calda
  • 1 coaja de portocala
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor cu scortisoara:

  1. Cerneti faina si sarea intr-un castron mare. Amestecati drojdia cu green sugar si apa calduta. Faceti o gaura in faina si turnati laptele cald, coaja rasa de portocala, oul batut cu furculita, ca pentru omleta,  si amestecul de drojdie, apa si green sugar. Se amesteca toate pana se obtine un aluat moale. Se pune aluatul pe masa presarata cu faina si se framanta pana devine elastic si nu se lipeste de maini.
    Se imparte in 20 bucati egale si se modeleaza in forma de bilute.
    Se pun bilutele, distantate intre ele, in tavi in care am pus hartie de copt si se lasa la dospit 40 minute sau pana isi dubleaza volumul.
    Se incalzeste cuptorul la 200C si se coc gogosile 12-15 minute sau pana capata o culoare aurie. Se lasa putin la racit dupa care se ung cu lapte si se tavalesc prin Green Sugar amestecat cu scortisoara.
    Acum as vrea sa fac un calcul simplu ca sa vedeti diferenta intre aceste gogosi si gogosile simple, clasice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lemon curd si jeleu de fructe cu Green Sugar