Gogosi la cuptor- Donuts

de Catalina L in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 3300 vizualizari

 

Va propun o reteta de Donuts la cuptor....

Gogoasa are o istorie foarte complexa. Exista mai multe variante a inventiei acesteia, dar cu toate au o parte de adevar in ele. Una din aceste teorii sugereaza ca gogoasa a fost inventata in America de Nord de catre colonistii olandezi. Intr-adevar, in secolul XIX, se facea referire la un tip de gogoasa denumite “oliekoek” (un cuvant olandez care literar inseamna “oil cake” – “prajitura in ulei.
O alta teorie despre originea gogosilor a iesit la iveala in anul 2013, care se pare sa predateze toate celelalte ipoteze. A fost descoperita o reteta despre gogosi (asa numitele “dow nuts”) intr-o carte de retete si sfaturi domestice scrisa in anul 1800 de catre sotia baronului Thomas Dimsdale.
Reteta a fost oferita baronesei de catre o cunostinta care a transcris-o pentru instructiunile pentru gatit a unei delicatese locale numita “Hertfordshire nut”.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 250 g făină
  • 10 cl de lapte
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 50g unt
  • zahăr pudră, nutella, zeama de lamaie etc...
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor- Donuts:

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.

Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l).

Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.

Acoperiți vasul cu un prosop si lasati-l sa creasca 60 de minute

într-un loc cald.

Fainati suprafata de lucru, framantati un pic aluatul.

Intindeti aluatul cu un rulou, taiati gogosile cu ajutorul unui pahar.

Le puteti face cu o gaura in mijloc, umplute cu Nutella sau puteti face forme diverse....

Le depuneti pe o placa acoperita cu hartie de copt.

Acoperiti-le cu un prosop si le lasati sa creasca inca 30 de minute.

Le coaceti la cuptor la 200°C timp de 10-12 minute. 

 

Le puteti decora cu zahar pudra , cu glazura alba (zahar pudra cu un pic de lapte sau zeama de lamaie),  cu glazura de nutella.....

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

maximum 10-12 minute la cuptor pentru a fi pufoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor- Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema si clementine