Gogosi pufoase

de retete bune in Dulciuri, 8 Apr 2015 | 3696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 80 gr unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 4 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • un cub de drijdie
  • 1/2 lingurita sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Punem faina intru-un bol iar peste ea presaram sarea.Separat intr-un castron pregatim maiaua:zdrobim drojdea ,peste ea punem o lingurita zahar si 2 lg lapte amestecam bine pe urma adaugam o lingura de faina ,amestecam din nou si lasam maiaua la dopit pt 15 minute.Punem laptele la incalzit sa fie caldut nu fierbinte,iar in el adaugam zaharul si amestecam pana la dizolvare.Cand maiaua a dospit o adaugam peste faina impreuna cu restul ingrendientelor si incepem sa framantam adaugand treptat si laptele caldut.Vom obtine un aluat nici prea moale nici prea tare pe care il lasam la dospit pt 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.Cand aluatul a dopit vom intinde aluatul cu sucitorul la un cm grosime si vom face forme cu ajutorul unui pahar.Le vom lasa la dospit pe masa de lucru inca 15 minute dupa care le prajim in uleiul bine incins.Se presara cu zahar pudra sau chiar le puteti umplea cu gem sau sa le glazurati cu glazura de ciocolata.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase