Gogosi sau pancove

de danakarin in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 16383 vizualizari

 

Bine v-am regasit cu o reteta gustoasa de gogosi

 

INGREDIENTE

  • 250 ml de lapte
  • 60 g de unt topit
  • 500 g de făină
  • 4 gălbenușuri
  • Un pachet de drojdie uscată
  • 60 g de zahăr
  • o lingurita de coaja de lamaie rasa
  • un praf de sare
  • zahar praf pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi sau pancove:

, Eu am folosit pentru prepararea aluatului automatul de pâine, de care sunt foarte încântată şi la care recurg de fiecare dată când am de frământat o cocă. Dacă nu aveți automat de pâine, puteți, desigur, să lucrați aluatul cu mâna.
În cazul în care folosiți şi voi automatul de pâine, introduceți mai întâi ingredientele lichide. Untul îl topiți în prealabil și îl lăsați un pic să se răcească. Laptele îl incălziți cât să fie călduț. După ce ați turnat laptele și untul, adăugați zahărul, făina, sarea și drojdia,coaja de lamaie. Activați programul de frământat și dospit.
În caz că frământați cu mâna, turnați făina într-un recipient mai adânc, adăugați o parte din laptele călduț,gălbenușurile la temperatura camerei, zahărul , drojdia uscată și frământați, completând cu restul de lapte și cu untul topit, după care frământaţi bine, până la obținerea unui aluat elastic și destul de moale, pe care îl lăsați la crescut, spre a-şi dubla volumul. După ce aluatul a crescut frumos, îl mai frământați o dată, îl întindeți, într-un strat de aproximativ 1 cm, și îl tăiați în forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Lăsați gogoșile să crească încă o jumătate de oră, într-un loc cald, și pregătiți o cratiță sau o tigaie cu margini mai înalte, în care țurnați ulei din belșug, în așa fel , încât gogoșile să plutească. Adăugați gogoșile pe rând, fără să le înghesuiți, în uleiul încins, acoperiți cu un capac și păjiti-le 1- 2 minute. Îndepărtați capacul, întoarceți gogoșile, fără să le înțepați, frigeți-le și pe cealaltă parte. Le scoateți pe o hârtie absorbantă și le pudraţi cu zahăr. Le puteți și umple, cu marmeladă de capșuni, de exemplu, sau cu ce doriți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi sau pancove" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi