Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa ( Reteta nr. 100)

de Gherca Daniela in Dulciuri, 21 Apr 2015 | 7125 vizualizari

 

Cele mai bune gogosi le mancam acasa facute de mama, si imi placeau ca fiecare gosoasa avea forma ei :)) dar nu asta conteaza, erau asa pufoase si delicioase ca astazi m-am gandit sa fac si eu exact ca ea... si au iesit delicioase! ;;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • un plic drojdie uscata
  • 50 ml zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina
  • coaja de lamaie (optional)

In plus:

  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa ( Reteta nr. 100):

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin.

Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un tel, si turnam maiaua, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul si vanilia pentru a se topi mai repede, coaja de lamaie si ouale, am amestecat bine toate ingredientele pana am obtinut un aluat usor lipicios, si la sfarsit am pus untul topit si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat moale care sa nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut acoperit cu o folie de plastic pana isi dubleaza volumul.

Intr-o tigaie turnam ulei (putin mai mult) il lasam sa se incinga bine si cu mainile ude luam cate o bucata de aluat si o intindem usor cu degetele cat sa formam o gogoasa de forma dorita (nici foarte groasa dar nici foarte subtire). La fiecare bucata de aluat trebuie sa ne udam mainile pentru a nu se lipi aluatul de maini, ideal ar fi sa avem langa noi un castonel cu apa.

Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem intr-un bol/lighean/oala pe care le acoperim cu servetele de bucatarie pentru a extrage surplusul de ulei. Le pudram cu zahar pudra.

Le servim cu mare pofta!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa ( Reteta nr. 100)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

22.04.2015, 18:15

Rocsi 1

22.04.2015, 20:33

M-am uitt la gogosile astea si am inceput sa salivez ..Bravo si la cat mai multe retete

Gherca Daniela 1

23.04.2015, 09:40

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi