Gomboti cu prune

de amalia01 in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 3305 vizualizari

 

 Violete, aromate,

    Dulci rasfaturi parfumate,

      Hop cu ele-n preparate!

             Ce sa fie? Ghicesti oare?
Versuri si un desert delicios pentru "Ziua in care imi rasfat nevasta".

 

INGREDIENTE

  • 500 g prune bine copate
  • 300 g zahar
  • 500 g cartofi
  • 200 g faina
  • 100 g gris
  • 1 ou
  • 100 g pesmet
  • 150 ml ulei
  • 2l apa
  • sare
  • scortisoara

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare.


Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi focul si adaugi 200 g de zahar .


Speli prunele, le scoti samburii si le presari cu restul de zahar si scortisoara.


Pui apa la fiert impreuna cu restul de ulei si sare.


Stropesti cartofii cu 30 ml de ulei si adaugi sarea, oul si restul de zahar. Framanti usor, dupa care adaugi faina si grisul, alternativ, pana cand obtii un aluat elastic, care nu se leaga de maini.


Modelezi bilute de marimea unui ou si invelesti cate o bucata de pruna in fiecare.


Cand apa da in clocot , micsorezi focul si pui gombotii la fiert pana cand ies deasupra( cca 7-8 minute). Ii scoti pe rand cu o spumiera si ii dai prin pesmet.


Servesti imediat dupa ce ai presarat putina magie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune (reteta video)