Gomboti de orez cu pasare

de Lau in Pui, 21 Mar 2012 | 3124 vizualizari

 

reteta preluata de pe blogul culorile din farfurie

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 600 ml supa de pui
  • 1 lingura cury
  • piper alb
  • 1 galbenus
  • 2 linguri pesmet
  • 200 g carne de pasare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • patrunjel
  • ulei
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti de orez cu pasare:

Punem supa la fiert si cand fierbe adaugam orezul, acoperim si lasam sa fiarba. Cand este aproape fiert adaugam curry si mai lasam putin sa fiarba, adaugam piperul si oprim focul lasam sa se raceasca intr-un loc cald.

Cand s-a racit putin adaugam galbenusul de ou si se lasa sa se raceasca, se adauga pesmet daca este nevoie (trebuie sa fie tare ca sa putem modela)

Carnea fiarta in supa si taiata cubulete, morcovul fiert si taiat cuburi, ardeiul taiat fasii le amestecam cu patrunjelul tocat.

Cu mainile ude formam in podul palmei un caus din orez, in centru adaugam o lingurita de umplutura, dupa care se inchide cu orez. Se tavalesc prin pesmet fin si se frig in fritioza(eu i-am prajit in baie de ulei)

Se scot pe un servetel absorbant si se servesc dupa preferinta

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti de orez cu pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

22.03.2012, 13:27

multumesc

Sim0na 1

22.03.2012, 20:50

Faine!

Lau 1

22.03.2012, 21:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui cu busuioc,scortisoara si rosii [ la tigaie]