Gomboti XL cu prune

de laura_n in Cook and smile, 21 Iul 2013 | 9176 vizualizari

 

Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :)))
Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem ca a fost cam migaloasa operatiunea. Data viitoare o sa procedez altfel ;)
Au iesit cam mari, dar buuuni de mori...
cine vrea o portie....sa stiti ca eu nu mai am. tre sa va faceti si voi :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 450 gr faina
  • 1 cub unt
  • 18 - 20 jumatati de prune
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 lg zahar brut
  • scortisoara pudra
  • un praf sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti XL cu prune:

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de lipicios. 

Prunele le-am spalat si le-am rupt jumatati.

Am format un amestec din nuca, zahar si scortisoara.

Am luat cate o lingura de aluat si am pus in mijloc cate o jumatate de pruna si am format o bila de aluat. Aici am gresit ca nu am folosit faina, si m-am chinuit sa formez galustele (aluatul era destul de lipicios). Data viitoare o sa stiu ;)

Intr-o cratita de 3 l, am pus apa cu un pic de sare si am pus la fiert galustele. Le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata apei.

 Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit imediat prin mixul de nuca macinata. Le-am asezat pe un platou si am continuat operatiunea pana am fiert toate galustele.

Am servit cu mare pofta un gombot XL. :)))

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox 16 - 17 lei.

2

ideal ar fi (dupa parerea mea) sa fie prunele mai micute.

3

data viitoare o sa fac cu umplutura de visine si glazura de cocos.

4

se recomanda consumul moderat :))))) altfel, riscati sa va ingrasati :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti XL cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

cozmina 1

04.01.2014, 12:25

la noi se chiama galuste cu prune, si se pot face si cu prune uscate, in cazul in care sunteti undeva departe si prunele proaspete ori nu sunt de gasit ori sunt scumpeee

laura_n 1

04.01.2014, 16:47

Cozmina, bun pontul

iry-gabriela 1

06.04.2015, 19:09

Vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de gomboti cu prune la tava