Gomboțuri cu prune

de Rita Ilies in Dulciuri, 31 Mar 2015 | 5187 vizualizari

 

Gomboțurile, căci așa se numesc la mine-n Maramu' sunt nelipsite în această perioadă. Sunt minunate cu aroma specială de scorțișoară care parcă prevestește venirea următorului anotimp. :) Așadar, azi m-am gândit să vă prezint și vouă rețeta mea. Se prepară foarte ușor și au o textură minunată.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cocă:
  • 800 g cartofi
  • făină câtă ia
  • Ingrediente umplutură:
  • prune sau alte fructe
  • scorțișoară sau mirodenii în funcție de preferințe
  • Pesmet:
  • 50 g unt
  • 200 g pesmet
  • 2 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboțuri cu prune:

Se fierb cartofii în coajă și se lasă să se răcească. Se curăță și se zdrobesc ca și pentru piure. Se adaugă făina apoi se frământă aluatul. 

Într-o oală punem apa la fiert cu un vârf de sare, iar într-o tigaie rumenim pesmetul în unt, cca. 5 minute la foc potrivit. Peste pesmet presărăm zahărul și vanilia.

Cernem făină pe spațiul de lucru, întindem aluatul la o grosime de aproximativ 8 mm și îl tăiem pătrățele. Așezăm pe fiecare pătrățică obținută câte o prună ( scoatem sâmburii în prealabil ), apoi câte puțin zahăr și pulbere de scorțișoară ( cam un vârf de cuțit pe fiecare prună ). Le facem bulgărași, apoi le punem în apa care fierbe. Gomboții fierți se vor ridica la suprafața apei.

Scoatem fiecare gomboț și îl tăvălim prin pesmetul rumenit.

Se pot umple și cu căpșuni, caise, piersici, sau alte fructe parfumate care vă plac. :)

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboțuri cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune