Grătar la iarbă verde :)

de LadyCrs in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2012 | 6648 vizualizari

 

Grătărelul de 1 Mai 2012...cu voie bună și cei dragi alături!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci
  • ardei gras roșu
  • ardei gras verde
  • ceapa
  • dovlecel
  • piept de pui
  • roșii
  • bețe pentru frigărui
  • condimente ( pentru grătar, carne de porc, boia dulce, oregano, busuioc, rozmarin, ulei , usturoi, sre, piper, condimente picante )
  • pulpă de porc
  • usturoi
  • mici
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grătar la iarbă verde :):

Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat.

Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine  și am tăiat câteva fâșiuțe de ceapă și câțiva căței de usturoi  și am lăsat-o peste noapte într-o pungă legată la capăt în puțină bere.

Legumele pentru grătar au fost spălate , curățațe. Dovlecelul l-am tăiat felii , ciupercuțelor le-am rupt codițele, ardeiul l-am tăiat pe lung ( am obținut câte 4-5 bucăți mai mari), ceapa întreagă am tăit-o în felii mai grosuțe. Le-am condimentat cu sare , piper și le-am stropit cu ulei și le-am lăsat într-un castron acoperit în frigider peste noapte. Legumele sunt gata când se înmoaie și intră furculița cu ușurință în ele.

Pentru frigărui am procedat astfel: am spălat legumele; am folosit roșie,ceapă, ardei gras, ardei roșu, și piept de pui pe care le- am tăiat  în bucățele ( încercând cât de cât să le tai în mod egal într-o formă pătrată sau dreptunghiulară; roșia am decojito de jur împrejur cu cuțitul și am tăiat bucățele din ea,iar pulpa am lăsat-o deoparte pentru un sos sau altă mâncărică ). Am făcut din ulei și condimente un sosuleț să zic așa si le-am uns cu o pensulă pe toate părțile. Le-am lăsat în tavă la frigider acoperite peste noapte. Ordinea în care le așezați pe bețe este aleatorie..eu am început cu roșia și am terminat cu ea..și am pus câte 4 bucăți de carne pe fiecare băț.

Dintre toate legumele și frigăruile au fost preferatele mele și a celorlalți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grătar la iarbă verde :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la gratar