Gratin de cartofi cu sos bolognese

de Catalina L in Vita, 28 Mar 2015 | 5947 vizualizari

 

simplu, usor de facut si bun..

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 350 g carne de vită tocată
  • 400 g sos de roșii de casă
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de smântână
  • 70 g de brânză rasă
  • ulei de măsline
  • cimbru, dafin sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de cartofi cu sos bolognese:

Fierbeti cartofii întregi în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 30 de minute.

Curatam si taiem ceapa si usturoiul marunt.

Ardeiul se curata si se taie cubulete.

Calim ceapa si usturoiul in uleiul de masline, adaugam morcovul taiat cubulete, ardeiul apoi carnea si revenim bine.

Adaugati sosul de roșii de casă (reteta aici ),  un  pahar cu apă, și ierburile. 

Condimentati cu sare și piper. Se fierbe la foc mic timp de 20 de minute. Scoateți ierburile.

Se curata cartofii si se taie feliii.

Ungeti cu unt un vas de copt. 

Plasati primul strat de cartofi, se condimenteaza cu sare si piper, se adaugă sosul. 

Continuati cu un al doilea strat de cartofi, sare și piper, puneti sosul de carne.

Terminati cu un strat de cartofi, puneti deasupra smantana si cascavalul ras.

Se coace timp de 20-30 minute la 200 ° C.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de cartofi cu sos bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure