Gratin de peste cu legume

de oanapl in Peste, 17 Mar 2017 | 4122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 150 g broccoli
  • 150 g conopida
  • 2 buc file de peste (cod)
  • sare
  • piper
  • 30 g unt
  • pentru sos:
  • 20 g unt
  • 5 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 200 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri pesmet
  • 50 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de peste cu legume:

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie 30 g unt şi călesti ardeiul tăiat cubuleţe, apoi adaugi morcovul, broccoli si conopida. Sărezi şi piperezi dupa gust.

Topesti 20 g unt, presari făina, amestecând şi torni treptat smântână. Lasi să se îngroaşe sosul, apoi adaugi galbenusurile, sucul de lămâie, sare si piper. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

 Intr-un vas termorezistent, uns şi tapetat cu pesmet, pui în straturi legumele şi peştele, cu sos printre ele. Presari caşcaval. Introduci vasul in cuptorul preincalzit pentru  45-50 de minute, la 170 de grade C.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de peste cu legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Macrou "imbracat" in foi de varza acra