Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 15 Aug 2019 | 2364 vizualizari

 

Iata o mancare improvizata un amestec de ghiveci si de moussaka.
Carnatii merguez din carnne de oaie se combina foarte bine cu vinetele si dovleceii.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/gratin-de-vinete-dovlecel-si-carnat.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vinata mare
  • 1 dovlecel marisor
  • 2 carnati merguez
  • 200 g sos de rosii de casa
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 20-30 g ulei de masline
  • sare, piper
  • paprika
  • cimbru uscat, dafin 1 foaie
  • 100 gr branza mozzarella
  • arpagic, busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.

Spalati dovlecelul si vinata si taiati-le bucatele. Lasati pielea daca sunt bio.

Intr-o oala puneti la-ncalzit uleiul si adaugati paprika si carnatii. Rumeniti frumos carnatii pe toate partile, adaugati vanata si dovlecelul si reveniti impreuna 10 minute. Puneti sare si piper adaugati foaia de dafin si cimbru uscat, sosul de rosii de casa (reteta aici)  si 10-15 cl de apa. Amestecati.

Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 25 minute. Amestecati din cand in cand.

Scoateti carnatii si taiatii bucati.

Dati branza mozzarella pe razatoare.

Varsati legumele cu sosul lor intr-un plat pentru gratin.

Puneti carnatii merguez si deasupra branza rasa.

Puneti 20 de minute in cuptorul incalzit la 210°C.

Serviti-l cald . Decorati cu arpagic si busuioc.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de vinete, dovlecel si carnat merguez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii