Guguluf cu prune

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 30 Aug 2014 | 4162 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 prune potrivite
  • 4 oua mici (de tara)
  • 4 cescute cu faina
  • 3 cescute cu zahar
  • 1 cescuta cu ulei
  • 1 cescuta cu lapte
  • un praf de sofran
  • o lingurita cu scortisoara
  • o lingurita cu praf de copt
  • zahar vanilat pentru pudrat
  • optional: coaja rasa de lamaie/portocala sau alte esente
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu prune:

Batem ouale spuma impreuna cu zaharul, adaugand rand pe rand restul ingredientelor: faina cernuta impreuna cu praful de copt, uleiul si laptele, sofranul si scortisoara (sau celelalte esente).

Omogenizam totul si turnam in forma unsa cu putin ulei.

Adaugam prunele taiate in jumatati sau in cuburi mici.

Coacem la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Dupa coacere, se raceste treptat si se pudreaza cu zahar vaniliat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice alte fructe preferate.

2

Laptele se poate inlocui cu apa plata.

3

Recomand ca esentele folosite sa fie cat mai naturale. Personal am renuntat de mult sa le mai utilizez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei 1

01.09.2014, 16:32

Multumesc!

Bya Ralu 1

01.09.2014, 23:26

ce gugu fain

Dya Daniela Andrei 1

01.09.2014, 23:53

Vai Bya, ce replica imi sta pe limba ) Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu prune