Gulas de vita "arta VIENEZA"

de LauraS in Vita, 14 Noi 2010 | 13884 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna de Gulas,mai ales daca carnea este de calitate.
Dupa "arta Vieneza" - aceasta metoda da a prepara gulasul consta in faptul ca ,nu se fierbe ci mai mult se innabuseste in sucul propriu al canrnii.apa numai daca este necesar)amestecind mereu pina ce carnea este fiarta bine.

 

INGREDIENTE

  •   1kg de carne de vita pentru gulas,taiata bucatele
  • 150g untura de porc
  • 800g ceapa alba,tocata marunt
  • 1ls otet + 1/16 ml apa
  • 40-50g boia de ardei dulce
  • 2 catei de usturoi trecuti prin presa
  • 1lc magiran
  • 1lc chimen zdrobit
  • 1ls pasta de tomate-optional
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de vita "arta VIENEZA":

Untura se incinge in oala in care se prepara gulasul.Se adauga ceapa care se prajeste pina ce prinde o culoare caramel inchisa.Se presara boia se amesteca scurt pina ce cuprinde toata ceapa si se stinge cu amestecul de apa + otet.

Cand da in clocot se adauga carnea, sare,chimenul,maghiranul,usturoiul si pasta de tomate,daca se pune.

Se amesteca toate bine si se lasa la foc domol cu capacul putin ridicat,sa fiarba innabusit.In timpul fierberii trebuie sa se lase de citeva ori, ca apa scada de tot,adaugind de fiecare data atita apa incit sa fiarba mai departe tot innabusit.(ATENTIE:- carnea proaspata contine destula apa, incit uneori NU mai este necesar in timpul fierberii/inabusirii , sa se mai adauge).

ATENTIE:-daca se adauga prea multa ,atunci se fierbe si isi pierde gustul specific al acestui Gulas.

Cind carnea din Gulas este fiarta destul,se acopera cu atita apa(asta daca este necesar) incit sa acopere carnea si se mai lasa sa fiarba la foc domol ca. 10 min.,pina ce deasupra se aduna grasimea lucioasa si maronie la culoare,iar lichidul are consistenta unui sos fluid/viscos.

Eu am uitat sa zdrobesc chimenul si mi-a fost teama sa nu se simta prin sos.De aceea dupa ce Gulasul a fiert si am adaugat apa,am scos carnea intr-un castron si am bagat sosul la blender,dupa care l-am pus iarasi in oala,am adaugat carnea + ceva sare si am lasat sa fiarba domol, pina ce deasupra a iesit grasime.

Am servit cu FELII DIN CUBURI DE PIINE

http://leckereien.blogspot.com/2008/08/feliii-din-cuburi-de-piine-alba-uscata.html

si COMPOT DE AFINE

Iar in poza principala, am preparat chifle mai mari de piine si am servit Gulasul in ele.

Miezul l-am uscat si am facut din el pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita "arta VIENEZA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (23)

Rocsi 1

30.09.2014, 10:54

La multi ani!

mihaelar63 1

30.09.2014, 16:40

La multi ani !!!

miki_a 1

30.09.2015, 00:15

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vitel picant - gulas