Gulii umplute cu quinoa

de monicamarton in Mancaruri de legume, 9 Sep 2015 | 2604 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 porţii:
  • 4 gulii
  • 4 linguri de quinoa
  • un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi
  • ceapă
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 2 roşii zemoase, de mărime medie
  • crenguţă de cimbru
  • crenguţă de rozmarin
  • jumătate de legătură de ţelină
  • sare · piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu quinoa:

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa in apa cu un praf de sare pentru 10 minute. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul. Pentru umplutură, puneţi untul sau uleiul in cratiţă să se incingă, adaugaţi ceapa şi usturoiul tocat şi le lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite şi mărunţite in cubuleţe.

Tineţi compoziţia la foc 10 minute, timp în care amestecaţi in ea, la foc mediu după ce aţi adăugat puţină sare. Spălaţi şi tocaţi ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le adăugaţi in cratiţă peste umplutură. Amestecaţi toată compoziţia cu un praf de piper . Aşezaţi guliile într-o tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu.

Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga in tavă compoziţia care excede guliilor, impreună cu un pahar de bulion sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii. Se servesc calde.    Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu quinoa