Gustari calde cu pere si branza de capra

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2019 | 2747 vizualizari

 

Intr-o seara aveam pofta de ceva mai deosebit. In frigider aveam niste branzeturi iar in cosul cu fructe niste pere foarte coapte. Candva la o emisiune culinara am vazut o gustare cu cele doua ingrediente. Este o reteta simpla pe care o poate pregati oricine, singura conditie este sa iti placa combinatia de dulce cu sarat.

 

INGREDIENTE

  • 1 bagheta de paine
  • 2-3 pere
  • 100 gr cascaval (de orice fel)
  • 100 gr branza de capra
  • ulei masline
  • sare cu ierburi italiene (optional)
  • cativa samburi de nuca
  • 1 punga amestec salata
  • 2 lingurite capere
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustari calde cu pere si branza de capra:

Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari.

O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma.

Pe un gratar prajim painea pana cand se rumeneste usor.

Asezam intr-o tava painea prajita. Pe fiecare bucata de paine punem cateva bucati de pere (perele le spalam, le curatam de samburi si le taiem in felii cam de grosimea unui deget).

Pe fiecare bucata am asezat cate 3-4 felii de para.

Intre feliile de pere punem cascaval bucatele si branza de capra.

Deasupra presaram cativa samburi de nuca.

Punem tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 10 minute.

Pana se fac gustarile, pregatim salata: salata amestec am asezat-o intr-un bol, am pus peste ea putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si cateva capere tocate.

Salata se poate prepara dupa gust.

Serviti gustarile calde alaturi de salata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustari calde cu pere si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

simona72 1

10.01.2019, 21:10

Pana nu incerci combinatia nu sti cat este de buna! Para cred ca este fructul care se potriveste cel mai bine cu branzeturile. Recomand sa incerci si cu branza cu mucegai alb sau albastru Este preferata mea si a baietilor....

mirela0911 1

14.01.2019, 11:46

Cred ca a fost o gustare delicioasa!

dantes 1

17.01.2019, 18:54

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas