Hachis Parmentier

de Miha in Aperitive / Garnituri, 19 Apr 2010 | 10324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi medii
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 50 g telemea
  • nucsoara
  • cascaval pt presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hachis Parmentier:

Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper.

Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat.

Din cartofii fierti in apa cu sare, pregatim un piure, in care adaugam unt, lapte fierbinte, cascavalul si telemeaua rase, oul si nucsoara. Amestecam bine pana se omogenizeaza.

Turnam piureul obtinut peste stratul de carne,nivelam si acoperim cu un alt strat de cascaval.

Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se portioneaza si se serveste cald.

Preparat dupa reteta Silviei. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Hachis Parmentier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clătite umplute cu piept de pui