Halva ruseasca

de adrianae in Vegan / Raw vegan, 30 Mar 2011 | 19456 vizualizari

 

Cu greu am gasit o reteta care sa nu contina faina prajita si alte cele, si doar oleaginoase crude. Se poate varia oricat, puteti combina mai multe, totul e sa fie din ingredientele care va plac cel mai mult. Eu am folosit:

 

INGREDIENTE

  • 70 gr caju crud
  • 200 gr miez de seminte de floarea soarelui crude
  • 20 grame de migdale decojite crude
  • 105 grame lapte de cocos (se gaseste in comert, are o consistenta cremoasa, da o aroma minunata in orice l-ai pune, iar eu il folosesc drept sursa de grasime lichida atunci cand fac unt de arahide)
  • 95 grame de stafide
  • sucul de la jumatate de lamaie si inca putina apa plata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halva ruseasca:

Am facut la blender o treime din laptele de cocos cu nucile de caju – astia mi-a fost untul de caju (in loc de arahide).

Pasta de seminte am facut-o ad-hoc, direct peste untul caju, pe acelasi principiu: seminte + restul de lapte de cocos + blender bine bine de tot. Automat, s-a incorporat si untul caju, deci mai trebuie sa adaugam dulcegaria.

Dulcegaria a constat in stafide + zeama de lamaie facute terci la robotul de bucatarie. Trebuie sa devina o pasta cam de consistenta mierii, poate putin mai tare, drept pentru care se mai pune foarte putina apa plata. Chestiunea se amesteca cu pasta din oleaginoasele crude.

Pentru ca am presimtit ca nu va iesi de consistenta halvalei din comert, nestrivicioasa si neuscacioasa, am facut si-o faina din migdale (adica le-am dat rpin rasnita de cafea) pe care am adaugat-o chestiunii. Frigider peste noapte, desprins de forma in care a stat si pus in farfurie, plus dat o forma normala si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Halva ruseasca" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lapte de cocos