Home made chips / guacamole

de ANCA in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2010 | 6825 vizualizari

 

O rontaiala crantzanoasa, cu un dip delicios si o bere alaturi, ce poate fi mai bun la un pahar de vorba cu prietenii, la un meci, sau pur si simplu... de placere?!:)))
Atentie: da dependenta!!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de lipii
  • ulei de masline
  • piper
  • usturoi granulat/praf
  • sare
  • boia dulce/iute

Guacamole/salsa/crema de branza

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Home made chips / guacamole:

Lipiile se taie in forma de triunghiuri.

Uleiul de masline se amesteca cu boia dulce, piper, usturoi granulat/praf, putina sare, dupa gust si preferinta. Daca vreti sa fie mai picante chipsurile, puneti un strop de boia iute sau mai mult piper.

Fiecare triunghi se unge cu amestecul de mai sus, in strat subtire, folosind o pensula de bucatarie.

Se aseaza chipsurile in tava tapetata cu hartie de copt si se pun la cuptor la 180 grade, cam 7-10 minute, in partea de sus a aragazului pentru a nu se parli:))  Sunt gata cand se auresc usor si devin tari, crocante.

Aici gasiti reteta mea pentru guacamole.

TIPS-URI

1

Am folosit amestecul de piper cu usturoi de la Fuchs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Home made chips / guacamole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

vanilla 1

02.11.2010, 13:06

am trecut deja la fav!!!

ANCA 1

03.11.2010, 18:32

Vanilla, sa ne spui cum au iesit!

Sabina 1

19.05.2011, 15:08

delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chipsuri de casa, fara E-uri