Hrean pentru iarna

de Sidy in Conserve, 16 Mar 2012 | 28188 vizualizari

 

Cine a incercat vreodata sa rada o radacina de hrean stie ca aceasta se lasa cu lacrimi, deoarece se elibereaza uleiuri aromate, care ii dau gustul tipic. Hreanul proaspat ras da gust sosurilor, iar crema de hrean cu smantana se serveste la salate ,peste afumat si sunca.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 radacini de hrean
  • 150 ml apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml smantana(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean pentru iarna:

Se curata hreanul, se rade fin( sau se da prin masina de tocat carnea) si se pune in borcane presat cu lingura.

Se pregateste o zeama din apa, otet si putin zahar, care se rastoarna in borcane peste hrean si se amesteca.

Cine doreste sa nu fie hreanul asa de puternic, in momentul servirii, adauga putina smintina.

Noua ne place foarte mult si cu carnati de casa afumat.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

16.03.2012, 19:49

Foarte mult ne place! Voi salva reteta

jolygina 1

16.03.2012, 20:31

place

iry-gabriela 1

16.03.2012, 23:24

direct la favorite merge

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la borcan