Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate

de Rocsi in Mancaruri de legume, 11 Sep 2018 | 2532 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"
Ce spuneti, va tenteaza un asa preparat? Ar fi pe gustul vostru? Este super simplu si rapid, dar combinatia de ingrediente este nemaipomenita! Pentru aceste zile reci de toamna, mi se pare o reteta perfecta!

 

INGREDIENTE

    •  
    • 500 gr hribi
    • 1 ceapa mica
    • 1/2 gogosar
    • 1 lingura plina crema de branza
    • 100 gr gorgonzola
    • 50 ml vin alb
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita ierburi de gradina
    • 1 lingura ulei
    • 2 crengute patrunjel verde
  • Pentru ouale posate:
  • 3 oua
  • 1.5 litri apa
  • 2 linguri otet
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate:

Curatati hribii, ii spalati bine si ii fierbeti cam 25 de minute. Ii rasturnati intr-o sita dupa ce au fiert, ii lasati sa se scurga bine, apoi ii taiati bucatele nu prea mici. Ceapa curatata o tocati marunt. Gogosarul curatat de seminte il taiati fasii.

Puneti uleiul intr-o tigaie, adaugati ceapa si hribii. Ii innabusiti 3-4 minute, apoi adaugati si gogosarul. Amestecati, ii sotati 1-2 minute, apoi turnati o canita de apa. Presarati sare, piper, ierburile de gradina si amestecati totul. Dati focul potrivit, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa scada lichidul. Adaugati vinul, lasati sa se evapore alcoolul, apoi puneti si crema de branza. Amestecati pana se dizolva complet. Gorgonzola o taiati cuburi, o puneti peste hribi, din loc in loc. Trageti tigaia de pe foc.

Ouale posate: Intr-o cratita mai inalta puneti apa cu otetul si sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati focul la mic. Spargeti primul ou intr-o canita. Cu un tel amestecati in apa si formati un vartej. Dati drumul usor oului din cana, il lasati sa fiarba la foc mic, cam 3 minute si jumatate. Il scoateti cu o paleta. La fel procedati si cu celelalte. Asezati ouale peste soteul de hribi fierbinte, iar deasupra presarati patrunjelul tocat marunt.

Serviti cald, cu paine de casa \, sau merge perfect si cu putina mamaliga rumenita pe grill in putin unt. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi sotati cu gorgonzola si oua posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

14.09.2018, 18:59

Mihaela, ma bucur ca iti place!

oanapl 1

16.09.2018, 23:31

Ce combinatie interesanta! Arata foarte bine!

Rocsi 1

17.09.2018, 20:16

Multumesc mult, Oana!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite