Hummus de linte rosie cu pasta de caju

de Merisor in Mancaruri de post, 19 Apr 2019 | 4637 vizualizari

 

Este delicios, un astfel de hummus, mai ales servit cu lipii de casă, iar pasta de caju l-a înnobilat pe deplin!
Pasta de caju a ieșit așa de gustoasă că abia m-am abținut să nu o servesc simplă.

 

INGREDIENTE

  • 300 g linte roșie, decorticată
  • apă în proporție de 3:1 față de linte
  • sare
  • 1 căpățână de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 2 linguri tahini sau pastă de susan preparată în casă
  • zeamă de lămâie, după gust
  • un praf de chimion pudră
  • Pentru pasta de caju:
  • 150 g caju
  • 50 ml apă
  • sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • Pentru decor:
  • boia de ardei dulce și iute
  • pătrunjel verde, tocat
  • semințe de in
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus de linte rosie cu pasta de caju:

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o scurgem, o lăsăm să se tempereze și o punem în vasul blenderului și o transformăm în pastă. Curățăm usturoiul și îl pisăm, apoi îl adăugăm peste linte. Adăugăm și o parte din ulei, zeamă de lămâie, chimion și trecem totul prin blender până omogenizăm hummusul. Preparăm pasta de caju Cât timp fierbe lintea, ne ocupăm de caju. Rumenim ușor nucile într-o tigaie cu fund dublu, apoi le trecem prin blender cu puțină apă, zeamă de lămâie și puțină sare. Le transformăm într-o pastă densă și foarte gustoasă, ușor dulce-acrișoară. Dacă este prea groasă, se mai poate adăuga puțină apă.

Amestecăm hummusul de linte cu jumătate din pasta de caju și-i mai potrivim gustul cu cele necesare: sare, piper, ulei, zeamă de lămâie, eventual puțin tahini. Punem din fiecare până obținem gustul optim. Trebuie să ne placă ceea ce gătim, altfel ne străduim degeaba. :) Punem deliciosul Hummus de linte roșie cu pastă de caju într-un bol încăpător. Îl decorăm cu boia de ardei, pastă de caju, ulei de măsline, semințe de in și pătrunjel verde. Îl servim cu lipii de casă, sau cu pâine prăjită, după preferințe. Este foarte gustos și foarte sățios, perfect mai ales pentru perioadele de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus de linte rosie cu pasta de caju" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Pilaf cu ciuperci pleurotus