Humus cu lupin si avocado

de Catalina L in Mancaruri de post, 22 Noi 2020 | 11196 vizualizari

 

O reteta de post.
Va propun un humus cu boabe de lupin.

Se gasesc fierte conservate in saramura. Trebuie numai indepartata coaja/pielea lor, este singura dificultate in aceasta reteta.
Sunt pline de proteine au un indice glicemic scazut si sunt fara gluten.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/humus-cu-lupin-si-avocado-reteta-low.html
 
Lupinul este o floare perenă, deosebit de frumoasă, cu spice foarte mari, care are și proprietăți terapeutice, foarte apreciată de vegetarieni. Lupinul (Lupinus polyphyllus) este rudă bună cu mazărea.
El se regăsește pe continentele americane de nord și de sud, precum în zona europeană și africană a Mediteranei. În țara noastră este cunoscut sub denumirile populare: niprală (lupinul galben), cafele sau cafeluțe (lupinul alb).

 

INGREDIENTE

  • 250 gr boabe de lupin in saramura (160 gr fara coaja)
  • 1/2 avocado -120 gr
  • 15 ml suc de lamaie
  • arpagic, busuioc
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de maioneza
  • 1/2 lingurita de pudra de chimen
  • 2 lingurite de capere in otet
  • paprika
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus cu lupin si avocado:

Spalati si scurgeti boabele de lupin.
Indepartati coaja lor.
Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema .  Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita. Stropiti cu ulei de masline si presarati condimente. Se pastreaza bine intr-un borcan la rece. Serviti cu cruditati, masline, paine completa.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus cu lupin si avocado" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume