Humus reteta international

de Bunica in Mancaruri de post, 22 Mar 2017 | 3126 vizualizari

 

Humus reteta
Din ciclul Rețete de post economice, vă prezint un HUMUS INTERNAȚIONAL :)))))) și acum să vă spun de ce-i zic internaționaaaaaaaal: năutul din Israel, pasta de susan și condimente pentru humus palestiniene, uleiul din Grecia, lămâia din Turcia, iar prepararea .....ce e mai important .......... în Româniaaaaaa.

 

INGREDIENTE

  • Humus reteta
  • 500 g năut
  • 200 ml ulei de măsline
  • 1 lingură pastă de susan
  • zeama de la o lămâie
  • sare
  • piper
  • o linguriță condimente pentru humus
  • 4-5 grăunți usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Humus reteta international:

Humus reteta

Năutul se spală și se pune la hidratat.

Scurge apa, adaugă alta și pune năutul la fiert.

Se fierbe timp de 2-3 ore sau cel mai bine se încearcă năutul, când este fiert.

Se strecoară și se lasă la răcit.

Când năutul este călduț, se pun în blender toate ingredientele + 100 ml  zeama în care a fiert năutul și se mărunțesc până obții o pastă fină.

Se servește alături de o salată verde sau murături.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

Am hidratat năutul timp de 4 ore.

2

Zeama în care a fiert năutul nu se aruncă, se păstrează pentru a subția pasta de năut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reteta international" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de gulii