Iahnie de fasole cu carnati

de C_Luana_M in Mancaruri cu carne, 17 Sep 2010 | 5713 vizualizari

 

O reteta super pe care am vazut-o pe blogul Amaliei, o bucatareasa extraordinara

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. fasole
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri malai
  • carnati (semiafumati folosesc eu, dar nu conteaza, folositi ce va place)
  • 250 gr. bulion
  • ulei pentru prajeli
  • 1 lingura boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

      Se pune fasolea la fiert impreuna cu morcovul(eu il dau pe razatoarea mare) si cu sarea. Cand vedem ca aproape a fiert fasolea, putem pregati si rantasul si sa prajim carnatii.

      Intai am pus ulei in tigaie si am prajit ceapa taiata marunt impreuna cu carnatii feliati. Cand ceapa a capatat culoarea aceea galbuie (care ne spune ca e gata), le luam cu o paleta si adaugam peste fasole (fara a goli apa din fasole pentru a avea din ce se forma sosul).

     In uleiul in care am calit ceapa(mai adaugam daca a ramas prea putin) pregatim rantasul: punem 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si malaiul si o lingura de boia, amestecam in continuare si lasam sa se prajeasca putin, apoi adaugam bulionul si in cateva momente e gata rantasul. Il adaugam peste fasole si dam la cuptor vreo 30 minute (ar trebui sa se formeze o crusta deasupra). Pentru a se duce crusta amestecam putin si e gata iahnia.

      Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu scarita