Iepurasi si Oua colorate

de laylalala in Mancare copii, 31 Mar 2010 | 5516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Penrtu aluat
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 2 oua, separate
  • un praf de sare
  • 50 gr unt topit
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 ou batut, pentru uns
  • Pentru umplutura
  • 1 albus
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr coji de citrice confiate
  • 50 ml lapte
  • Pentru decor
  • stafide
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepurasi si Oua colorate:

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut si 1 lingurita zahar.Lasa sa stea 10 minute.Bate albusurile spuma cu un praf de sare si pune-le deoparte.Intr-un vas pune faina.Adauga drojdia cu laptele, zaharul ramas, galbesnuruile, albusurile batute spuma,untul topit. coaja rasa si zeama de lamaie si esenta de portocale.Framanta aluatul pana la omogenizare apoi lasa-l sa creasca 1h - 1h 30 minute la cald.
Pentru umplutura, bate albusul spuma cu zaharul pudra.Adauga macul, vanilia, cojile de citrice si laptele si amesteca bine.
Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l intr-o foaie de 1 cm grosime si formaza din el iepurasi si oua.Pentru iepurasi, taie cercuri si bastonase de aluat.Pentru fiecare iepuras, aseaza un cerc de aluat, pune in mijloc 1-2 lingurite pline de umplutura si acopera umplutura cu un alt cerc de aluat, lipind marginile cu putina apa.Lipeste cate 2 bastonase ce vor fi urechile iepurasului.Pune si un nas de aluat iar in loc de ochi pune stafide.Pentru oua, taie din aluat forme ovale.Pentru fiecare ou aseaza o forma ovala, pune im mijloc 1 lingura de umplutura si acopera umplutura cu o alta forma ovala, lipindu-le intre ele cu putina apa.
Incinge cuptorul la 180⁰C.Aseaza iepurasii si ouale intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina apoi lasa-i sa stea 30 minute in tava.Unge iepurasii si ouale cu oul batut apoi da-i la copt 40-50 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru decorul oualelor, prepara plicul de Tort Gelle Transparent comform intructiunilor de pe ambalaj apoi amesteca-l cu coloranti alimentari.Scufunda ouale in acest amestec apoi lasa-le sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepurasi si Oua colorate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati din 3 ingrediente