Iepure la cuptor cu vin si legume

de Sim0na in Iepure, 6 Apr 2015 | 4999 vizualizari

 

Un pranz minunat!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si jumatate de spate de la un iepure (1,8 kg intreg)
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 3 morcovi
  • 10 catei usturoi
  • 1 cescuta vin roze
  • 1 cana apa
  • 4 cartofi potriviti
  • 100 ml suc rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure la cuptor cu vin si legume:

Carnea de iepure, transata si spalata bine, am condimentat-o cu sare, piper si oregano.  Intr-o tava unsa cu ulei am pus carnea, morcovul taiat rondele, cateii de usturoi, vinul si apa, apoi am dat la cuptor pentru cca 1 ora. Am adaugat apoi cartofii taiati cuburi si am mai lasat ca 30 minute. In aceasta perioada am intors carnea de cateva ori, si am completat cu apa de cate ori a fost cazul. Cu jumatate de ora inainte de final, am pus sucul de rosii. O bunatate a fost!!! Desi nu-s prietena cu carnea facuta in vin, de data asta nu m-a deranjat deloc, poate si pentru faptul ca nu am pus foarte mult.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure la cuptor cu vin si legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de iepure la cuptor