Imam Bayildi - vinete umplute

de costi7hector in Mancaruri de legume, 21 Aug 2018 | 3162 vizualizari

 

Sunt un mare fan al maestrului Radu Anton Roman asa ca nu puteam sa ratez "Provocarea GastroArt". Pentru ca nimic nu este intamplator, chiar am castigat (fapt care m-a bucurat enorm) la una din tombolele Bucataras, cartea ”Povestile Bucatariei Romanesti” volumul ”Ardealul”( ca doar sotioara mea este pe jumatate ardeleanca :P).

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii
  • 400 g carne toccata curcan
  • 1 fir praz
  • 3 morcovi
  • 1 tija apio
  • 2 ardei rosii
  • 250 g sos rosu usturoiat
  • ¼ varza
  • 150 g iaurt grecesc
  • menta uscata
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi - vinete umplute:

Se spala vinetele, se scobesc de miez, se sareaza si se pun la scurs.

Intr-o tigaie se pun la calit toate legumele in aceasta ordine: praz, morcov, ardei, carne (nu este leguma, stiu :P), varza, sos rosu usturoiat (gasiti reteta aici: https://www.bucataras.ro/retete/sos-rosu-usturoiat-83916.html). Se lasa totul la foc domol, pana scad toate zemurile. Aaa, era sa uit de sare si piper, puneti si voi dupa cum va place sa savurati.

Dupa ce a iesit toata amareala, se umplu vinetele cu compozitia de mai sus, se dau la cuptorul preincins, la 180 de grade C. Probabil o sa ma intrebati cat stau vinetele la cuptor, pana cand sunt indeajuns de chinuite si voi nerabdatori de pofta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi - vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

22.08.2018, 21:14

Ce bine arata preparatul!

dantes 1

26.08.2018, 15:01

Bune!

MotanLaOale 1

27.08.2018, 16:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite