Impletituri dulci

de mirela0911 in Dulciuri, 4 Dec 2016 | 5579 vizualizari

 

Am vazut aseara o reclama (nu stiu exact la ce se facea :D), doar momentul in care rupea in doua o impletitura de genul si mi s-a facut pofta instant. Am si trecut la treaba! Au iesit niste minunatii, seara la ora 10 am servit unul cu iaurt. :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 3 lg zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • cca 550 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 2 lg lapte
  • 2-3 lg zahar brun
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Impletituri dulci:

Intr-un vas larg, se cerne faina. Pe margine, se pune sarea si se face in mijloc o adancitura.

Intr-un ibric, se incalzeste 100 ml lapte, se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, se amesteca apoi se adauga drojdia zdrobita. Se amesteca din nou si se lasa deoparte sa se activeze.

Se toarna in adancitura, se adauga oul, uleiul si coaja rasa de lamaie.

Se pune restul de lapte sa se incalzeasca usor si se adauga cele 3 lg de zahar sa se topeasca. Se toarna laptele peste faina si se amesteca. Se toarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este nevoie, se mai adauga lapte caldut sau faina, in functie de cum cere aluatul. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios. Se lasa sa dospeasca la loc caldut cel putin o jumatate de ora, trebuie sa isi dubleze volumul.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se lasa deoparte.

Se rup din aluat bucati potrivite care se vor modela pe masa de lucru, pana se obtin niste snururi potrivit de groase. Se impletesc in trei, se strang bine la capete si se asaza in tava. Se procedeaza la fel pana la final.

Galbenusul se omogenizeaza cu laptele, apoi se ung impletiturile. Deasupra se presara zahar brun si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Se servesc calde sau reci, alaturi de o cana cu lapte sau iaurt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 10 bucati destul de maricele din aceasta cantitate, dar se pot face mai mici daca doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Impletituri dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

RuxyRux 1

08.12.2016, 20:50

Minunatie!

diaconta 1

10.12.2016, 23:30

Pfoaaaaiii ce pufoase sunt si ce frumos le-ai impletit

mihaelar63 1

11.12.2016, 00:00

Si pe la 12 putem )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice