Indiene

de Constelatialeu in Dulciuri, 27 Oct 2014 | 10199 vizualizari

 

Le-am mai incercat dar mi-au iesit tuflite,acum parca ceva mai bine.Reteta am luat-o de la Gaby.De bune sunt tare bune,aspect,asa m-am priceput,ce a iesit se vede-n poza....

 

INGREDIENTE

  • Indiene blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja de portocala rasa
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta rom
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 5 g gelatina
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • 30 g zahar farin
  • finesse de portocala de la Dr.Oetker
  • Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frica lichida
  • 1 lingurita unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Indiene blat :

Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul,adaugam faina si apoi albusurile ,amestecand cu miscari incete de jos in sus.Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam cu un pahar cu diametru de 5 cm ,12 cercuri in care asezam din compozitie sau putem folosi un posh,eu am pus cu lingurita.Bagam tava la cuptorul preincalzit cca 15 min pana incep sa se inchida la culoare,apoi scoatem tava si cu grija desprindem rotundurile de hartia de copt.La fel procedam si cu restul compozitiei.Mi-au iesit 24 de bucati,deci 12 indiene in final.

Sirop : Apa cu zaharul sa fiarba pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se adauga esenta de rom,se lasa la racit

Crema :

Hidratam cele 5 g de gelatina cu 40 ml apa rece.Galbenusurile cu zaharul pe baie de abur pana se topeste zaharul si devin o crema spumoasa.Se dau dupa foc se adauga gelatina hidratata ,se amesteca bine si se raceste crema ,punand vasul intr-unul cu apa rece,amestecam pana se raceste.Smantana de frisca impreuna cu frisca lichida si zaharul pudra le mixam bine pana se intareste.Apoi luam frisca si o incorporam in crema de galbenusuri,racita,adaugam si finess de portocala.

Glazura: Ciocolata cu frisca pe foc pana se topeste ciocolata,nu trebuie sa fiarba.Tragem de pe foc si adaugam o lingurita de unt si amestecam bine.

Asamblare :

Fiecare rotund de blat il inmuiem in sirop,nu foarte mult,apoi punem crema intr-un posh si ornam fiecare rotund,12 bucati,restul de 12 bucati le inmuiem si pe ele in sirop si le asezam deasupra cremei,la final ornam cu crema si turnam glazura peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

mirela0911 1

29.10.2014, 13:28

Sunt foarte bune!

elucubratiiculinare 1

29.10.2014, 16:12

minunate

anca_rm 1

30.10.2014, 09:05

ce faine sunt , Gabi asta face numai bunatati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Indiene cu cremă de mascarpone şi ciocolată