Inel cu ceapa si cereale

de Sylvia in Piine, 29 Ian 2010 | 3351 vizualizari

 

Am vrut sa fac o paine mai deosebita si am combinat reteta de la painea cu cereale si painea cu ceapa. A iesit o paine super aromata si gustoasa , va sfatuiesc sa o incercati macar o data.

 

INGREDIENTE

  • 450 grame faina alba ( eu am pus bio), 
  • 100 grame faina neagra,
  • 200ml lapte,
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 50 grame drojdie proaspata,
  •  o lingurita zahar brun ( sau miere ),
  • 3 linguri de amestec de cereale, 
  • o ceapa de marime medie data pe razatoare sau facuta cu blenderul( trebuie sa fie maruntita fin de tot) ,
  • o lingurita de sare.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inel cu ceapa si cereale:

Eu am facut aluatul cu maina de facut paine, am pus toate ingredientele de la inceput, mai putin cerealele care le-am pus cand era aproape gata framantat aluatul. Am lasat pe programul de framantat si dospit de 1,50 ore si apoi am modelat doua suluri lungi si subtiri.

 Le-am rasucit si le-am asezat in tava pentru copt inele, unsa in prealabil cu unt  si am mai lasat a dospeasca 30 de minute.

 Am copt painea la jumatatea cuptorului cu o tava cu apa sub ea, la 220 de grade timp de 30 de minute( timpul poate sa difere putin in functie de cuptor).

  A iesit super pufoasa si gustoasa, ceapa ii da o aroma abia simtita, foarte fina. Se pastreaza f bine si pentru a doua zi .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inel cu ceapa si cereale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Oana 1

29.01.2010, 23:18

Wow, ce bine arata! si mie imi place paine cu ceapa, e tare gutoasa!

Sylvia 1

30.01.2010, 21:41

Exact, are o aroma subtila foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi