Inghetata Caramel

de gugugh in Dulciuri, 6 Dec 2010 | 3885 vizualizari

 

Buna Buna mai ale pt iubitorii de inghetata, merge sia cum iarna asa la caldura servind.o. Este o reteta de pe bucatarianoastra.com , am mai modificat unele ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lchida
  • 250 ml smantana grasa
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 zahar pt caramel
  • 100 ml lapte pt caramel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata Caramel:

Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece.

Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se obtine o culoare maronie, se stinge cu laptele pt caramel si se mai fierbe pana se topeste zaharul. Se da la rece.

Compozitia de oua se amesteca cu compozitia caramel formand o crema.

Frisca se bate apoi se adauga smantana si se bate in continuare. Se incorporeaza crema de oua si cea de caramel in frisca amestecandu-se bine. Se toarna in vase si se da la rece pt cateva ore. Dar la fiecare ora se scoate si se amesteca usor ca sa nu obtinem fulgi de gheata.

e minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

06.12.2010, 18:30

daca-i inghetata zic preeeeeeeezent

gugugh 1

06.12.2010, 19:41

pai cu moderatie ruxy ca sa nu facem rosu in gat

lilik 1

07.12.2010, 10:11

si mie imi place inghetata si eu o pap si iarna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata, mascarpone cu lamaie si fructe de padure