Inghetata cu cacao si nuci

de Bucataras Medi in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 6675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .500 ml lapte
  • .3 oua
  • .175 g zahar
  • .3-4 linguri cacao
  • .o mana nuci prajite
  • .esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cacao si nuci:

Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna intr-un vas mai inalt.Se adauga cacao si ouale si se mixeaza bine dupa care amestecul se rastoarna inapoi in vasul in care am fiert laptele,se mai pune putin pe foc fara sa dea in clocot, doar sa se incalzeasca.Se adauga esenta de rom, nucile prajite in cuptor si apoi macinate si se amesteca bine .Se repartizeaza in cupe(eu am folosit forme de briose), se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider.

Se serveste presarata cu nuci prajite si macinate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

marieta 1

18.06.2010, 17:53

foarte buna!!!!!!! am si eu o intrebare:oare aceasta reteta merge cu zaharina lichida in loc de zahar? am incercat unele retete de inghetata si nu au iesit cum as fi vrut!!

Bucataras Medi 1

18.06.2010, 18:11

Offffffffffff, Marieta........si eu am interdictie la zahar........dar cateodata mai calc stramb........de exemplu la aceasta inghetata nu m-am putut abtine si am mancat si eu....................nu stiu din pacate sa iti raspund la intrebare, eu nu folosesc indulcitor lichid eu folosesc indulcitor pudra,canderel.

marieta 1

20.06.2010, 03:09

totusi am sa incerc sa fac cu zaharina lichida sa vedem ce va iesi!!am so postez atunci
am mai multe retete de torturi si prajituri toate cu zaharina dar din pacate acum nu le pot posta
am facut poze cu telefonul si inca nu leam descarcat!!deh tehnica ma omoara!! multumes fiindca miai raspuns!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt si nuca