Inghetata cu cirese

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 11591 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • cirese
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese:

Mai intai pregatim inghetata de vanilie.

Galbenusurile le frecam cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Laptele se pune la fiert si cand da in clocot se toarna usor peste galbenusuri , mixand mereu.

Se pune vasul pe foc si se fierbe pana incepe sa se ingroase. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta.

Se da la congelator pentru aproximativ 1 ora. Se scoate vasul si se mixeaza inghetata, se sparg acele de gheata ce se formeaza, apoi se adauga ciresele taiate marunt.

Se da din nou la congelator pana la congelarea completa.

TIPS-URI

1

cantitatea de cirese difera in functie de preferintele fiecaruia. Eu am pus ochiometric :)) in jur de 400 g

2

ciresele se oxideaza foarte repede, astfel ca ar fi indicat sa fie taiate cubulete cat mai aproape de momentul in care vor fi puse in inghetata. Astfel isi vor pastra culoarea frumoasa si gustul savuros

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Teo 1

16.06.2011, 23:22

asa, doamnelor, dati-ne inghetata cat de multa ca altfel ne topim de caldura!

mihaelar63 1

17.06.2011, 00:13

Zilnic inghetata adevarata

Miha 1

17.06.2011, 09:31

Multumesc doamnelor!

Inghetata n-am, dar va servesc c-o cafea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu ciocolata si lamaie