Inghetata cu Finetti

de Miha in Dulciuri, 28 Noi 2011 | 5602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 150 g crema de ciocolata Finetti duo
  • 250 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu Finetti:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana devin ca o crema. Turnam laptele fierbinte, in fir subtire, amestecand continuu. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu, fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase si devine ca o ciulama. Dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si crema de ciocolata. Omogenizam si lasam la racit.

Intre timp batem smantana pentru frisca pana devine pufoasa. Nu e neaparat necesar sa stea mot. O incorporam in crema de ciocolata racita, amestecand usor cu o lingura, cu miscari de jos in sus.

Dam vasul la congelator pana la congelarea completa.

E tare buna si nici nu necesita operatiunea "spargerea acelor de gheata". :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu ciocolata