Inghetata cu pepene galben

de Gicuta in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 22191 vizualizari

 

Ingheta cu pepene galben este un deliciu de care trebuie sa ne bucuram in zilele caniculare.

 

INGREDIENTE

  • 400 g miez de pepene galben
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1-2 linguri cu suc de lamaie

Pentru decor:

  • ciocolata neagra topita in frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu pepene galben:

Cu ajutorul blenderului facem un piure din pepene.
Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie.
Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula. 
Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelator

Dupa 30-40 de minute cand a inceput sa inghete, scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheata. 

Operatia se repeta la interval de 30-40 minute, cel putin de trei ori. 

La servire, ornam cu ciocolata topita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

11.08.2015, 00:31

Ksenya 1

11.08.2015, 09:08

imi place reteta,imi place si ca le-ai prezentat in cupele alea

Xandrinne 1

11.08.2015, 09:36

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni