Inghetata cu sirop de menta si cookies

de divainbucatarie in Dulciuri, 16 Aug 2011 | 3524 vizualizari

 

Inghetata cu sirop de menta si cookies

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenuşuri
  • 90 g zahăr
  • 150 ml sirop de menta
  • 150 ml lapte
  • 300 ml smantana dulce pentru frişca
  • 1 albus batut spuma tare
  • 4-5 biscuiti oreo sfaramati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu sirop de menta si cookies:

Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.

Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam siropul de menta, apoi albusul spuma si amestecam putin. Crema obtinuta o punem la bain-marie. Vom amesteca continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca. O punem in congelator pentru 45 minute, dupa care o mixam iar, adaugam biscuitii sfaramati in bucati potrivite si o turnam in recipientele de inghetata. Lasam inghetata in congelator pana a doua zi.

Inghetata cu sirop de menta si cookies o servim cu putin sirop de menta stropit peste cupele de inghetata.

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sirop de menta si cookies" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu iaurt