Inghetata de cafea cu sos de vin

de La Ancuta in Dulciuri, 20 Mar 2011 | 5637 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri reusesc si eu sa postez o retata cu cafea si vin, ingredientele propuse de Carmen (Bucataria Furnicutilor) pentru provocarea lunii martie din Dulce Romanie. Mi-a placut foarte mult acesta provocare, si asta pentru ca iubesc cafeaua :). Pentru ca imi doresc sa vina vara, m-am gandit ca o inghetata ar fi perfecta.

 

INGREDIENTE

Pentru inghetata:

  • 100 g zahar
  • 4 cesti de cafea espresso
  • 3 galbenusuri
  • 300 ml frisca lichida

Pentru sosul de vin:

  • 250 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 varf de ctit scortisoara macinata
  • 125 ml vin rosu
  • 125 g cirese fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea cu sos de vin:

Caramelizam 50 g zahar si il stingem cu cafeaua. Lasam pe foc sa fiarba pana scade la jumatate apoi lasam sa se racoreasca.

Galbenusurile le mixam spuma cu 50 g zahar iar apoi le punem pe foc, la bain marie pana se ingroasa.
Dam de pe foc si adaugam amestecul de cafea cu zahar. Amestecam bine pana se omogenizeaza iar apoi dam la racit.

Batem frisca bine si adaugam crema de galbenusuri si cafea rece.
Omogenizam bine iar apoi punem in cutii si dam la congelator.
Eu am lasat-o peste noapte.

A doua zi am pregatit sosul de vin. Am pus toate ingredientele intr-un vas si le-am pus pe foc. Am lasat sa fiarba 10 minute, dupa care am dat la racit.
Dupa ce s-a racit trecem sosul prin sita sau pasam in blender.

Servim inghetata cu sos de vin si cirese.
Este o inghetata foarte fina si racoritoare iar combinatiea cu sosul de vin este deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea cu sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru cafea cu coaja de portocale