Inghetata de coacaze negre si capsuni

de papabundetot in Cook and smile, 26 Iul 2014 | 5197 vizualizari

 

Eu de cativa ani buni de zile nu mai mananc inghetata cumparata din magazin,indiferent de firma inscrisa pe ambalaj,ceea ce va sfatuiesc si pe voi sa faceti,mai ales ca avem la indemana retete care mai de care,de la unele complexe pana la cele mai simple variante posibile.Cred ca e pacat sa nu stim ce mancam,mai ales cand e atat de simplu sa faci acasa o inghetata,chiar fara a fi nevoie de foc.

Pentru ca de dimineata la 7:30 am plecat spre piata,m-am oprin in drumul meu si la un hypermarket de unde am cumparat cateva fructe congelate numai bune pentru o inghetata extrem de rapida :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru inghetata de capsuni:
  • 300 gr capsuni
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 linguri miere
  • Pentru inghetata de coacaze negre:
  • 400 gr coacaze negre
  • 300 ml smantana lichida
  • 4 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de coacaze negre si capsuni:

Pentru ca am datorita colegilor mei un robot de bucatarie care face treaba tare buna,am profitat si astazi de el pentru a face doua inghetate rapide.

Am pus prima data capsunile in robot,smantana lichida si mierera si le-am tocat/amestecat bine pana cand fructele s-au maruntit si apoi am turnat inghetata intr-o cutie de plastic si am bagat-o la congelator pentru 2 ore.Fructele fiind deja inghetate dureaza mult mai putin pana e gata de mancat inghetata delicioasa.

La fel am procedat si cu coacazele negre,le-am pus in robot,impreuna cu smantana si mierea,am amestecat bine si am pus inghetata la congelator.

Daca vreti sa fie mai dulce,puteti adauga mai multa miere.Eu am evitat sa pun zahar si recunosc ca inghetata mea nu este chiar foarte dulce,dar este tare buna si racoroasa.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de coacaze negre si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata Orange-Campari