Inghetata de pepene rosu

de nilgun in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 11867 vizualizari

 

Inspiratie de pe google...Gavril Rodica

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. miez de pepene rosu
  • 125 gr. iaurt si inca 125 gr. in completare
  • 200 gr. frisca
  • 4 linguri miere de albine plus inca 2 linguri in completare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene rosu:

Pepenele se curata de coaja si samburi. Cantarim sa avem aproximativ 600 gr. miez curat de pepene. Se pune intr-un vas si se blenduieste pana obtinem o pasta fina. Completam apoi cu 4 linguri miere, 125 gr. iaurt si frisca batuta. Blenduim in continuare.

Punem apoi compozitia intr-o forma de chec si o dam la congelator. Dupa 2 ore o scoatem si ii zdrobim acele de gheata. In mod normal, dupa alte 2 ore se blenduieste din nou pentru a fi mai fina si se serveste. Avand in vedere ca era destul de tarziu cand am pus-o a doua oara la congeator, am lasat-o peste noapte. A doua zi dimineata, am cioplit-o sa zic asa cu o lingura ca sa o zdrobesc. Mi se parea ca nu e suficient de dulce si cremoasa, si am mai completat cu 2 linguri de miere si 125 gr. iaurt. 

Am pus o portie sa mananc pe loc cu fulgi de ciocolata deasupra, restul compozitiei l-am pus intr-un recipient de plastic si am introdus din nou la congelator. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben