Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete

de artistique in Dulciuri, 29 Iul 2013 | 2862 vizualizari

 

Bun si rapid !
Inghetata de ciocolata straciatella , cu fructe proaspete de padure !!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru inghetata de cacao:
  • 3 linguri zahar
  • 1 cana lapte
  • putina sare
  • 10 g pudra de cacao neindulcita
  • 3 galbenusuri
  • 55 g ciocolata amaruie , facuta marunt la robot
  • 500 ml smantana grasa
  • 5 ml senta de rom.
  • Ingrediente pentru inghetata de vanilie :
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri de ou
  • 2 pastai de vanilie
  • 300ml smantana
  • 15 ml senta de vanilie;
  • Alte ingrediente :
  • fructe de padure : mure,zmeura,afine
  • optional topping.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete:

Mod de preparare inghetata de cacao :

Se pune intr-o oala la foc mediu laptele cu zahar, sarea si pudra de cacao.

Se amesteca constant.

Imediat ce fierbe dam compozitia la foc mic.

Intr-un castron separat batem putin galbenusurile de ou si adaugam treptat jumatate de ceasca de compozitie lichida fierbinte.

Punem inapoi cratita pe foc la flacara mica, amestecand continuu pana se ingroasa.

Dupa ce compozitia s-a ingrosat, se ia de la foc si se adauga bucatelele de ciocolata amestecand pana la omogenizare.

Se lasa la racit la temperatura camerei.

Mod de preparare inghetata vanilie:

Fierbeti laptele pana il aduceti in punctul de fierbere spre clocot.

Amestecati bine zaharul si galbenusurile pana la omogenizare.

Asezati castronul pe un prosop umed si turnati treptat laptele fierbinte peste oua si zahar, amestecand continuu.

Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Spre final :

Cand observi ca s-au racit complet ambele compozitii , le asezi in congelator separat una de alta in 2 casolete .

Compozitia de inghetata trebuie sa stea la congelator pentru aproximativ 4-5 ore ,amestecand la fiecare 40 minute pentru a sparge cristalele de gheata.

Amestecati-o cu furculita inghetata foarte, foarte bine. In acest fel, veti obtine o inghetata cremoasa si fina, fara cristale.

Apoi acoperiti inghetata cu un capac si lasati-o normal in congelator.

Serviti cu fructe de padure proaspete si un topping preferat !

 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa nu bagati compozitia fierbinte in congelator, ea trebuie sa fie foarte bine racita ca nu cumva sa va faca probleme la congelator , dezghetandu-l.

2

Sa fie bagate la o temperatura sub -18 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie de ciocolata straciatella cu fructe proaspete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

artistique 1

29.07.2013, 13:31

Da scuze de gresala mea , dar eram obosita ca le-am incarcat aseara toate retetele si incercam la unele sa-mi reamintesc gramajele; daca mai semnalati greseli va rog sa-mi spuneti ca sa corectez, multumesc ! ^^

laura_n 1

30.07.2013, 15:27

absolut senzationala!

Bya Ralu 1

01.08.2013, 09:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu alune pralinate