Inima de vitel cu legume si salvie

de mihaelar63 in Vita, 29 Noi 2015 | 3967 vizualizari

 

   Baietilor mei le place inima. De  aceasta data  m-am inspirat dintr-o reteta italieneasca. Ingredientul care face diferenta este salvia.

 

INGREDIENTE

  • 800 g inima de vitel
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml sos napoletan Cirio [ rosii + ceapa ]
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta ardei Kapia
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita salvie tocata
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inima de vitel cu legume si salvie:

  1.  Inima de vitel se curata de  grasime si  partile albicioase. Ideal ar fi sa se tina macar o ora in apa rece [ pentru a iesi sangele din ea ] daca nu se spala bine  cu pa rece. Se taie felii.
  2. Curatati si spalati ceapa si morcovul. Ceapa se taie pestisori, morcovul rondele nu foarte subtiri.
  3. Se incalzeste uleiul de masline si se soteaza inima adugandu-se ceapa, morcovul,  boiaua, sare, salvia si pasta de ardei .
  4. Se pune o cana de apa si se fierbe inabusit 30 minute.
  5. Se gusta daca este patrunsa. In caz afirmativ  se aduga sosul napoletan.
  6. Asezonati cu sare, piper si decorati cu patrunjel verde. Noi am avut ca garnitura paste si muraturi asortate.

TIPS-URI

1

Inima de vitel este mai delicata ca textura si se fierbe mai repede.

2

Fiind un organ foarte vascularizat se tine inainte de preparare o ora in apa rece [ sa iasa sangele din ea ].

3

Serviti inima cu garnitura preferata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de vitel cu legume si salvie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

30.11.2015, 07:58

buna buna

miki_a 1

30.11.2015, 13:52

Ce salvie frumoasa ai! Foarte apetisant preparatul! Esti experta in pregatit carne de vita/porc/oaie, dar si peste! Nu mai zic de nenumarate ciorbite/supite gustoase!

Panacris 1

29.10.2020, 20:01

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de vitel