Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi

de gaby_duceag in Pui, 11 Ian 2015 | 42217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr amestec inimi si pipote
  • o ceapa mare sau doua mai mici
  • 4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 50 gr unt
  • 120 ml vin demidulce
  • 200 ml smantana
  • un galbenus de ou
  • sare
  • patrunjel verde
  • o cana si jumatate apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi:

Intr-o tigaie cu fund dublu si peretii inalti (in cazul meu cea de tuci, prietena mea cea mai buna :-)) ) puneti untul la incalzit.

Cand s-a topit puneti ceapa, pe care ati curatat-o, spalat-o si taiat-o juliene.

Lasati la calit un minut, timp in care treceti pipotele pe sub jetul de apa rece, apoi le tamponati cu un servet curat.

Le adaugati peste ceapa si lasati la calit. Carnea va lasa zeama, amestecati cand si cand, lasati sa se evapore tot lichidul si sa capete culoare rumena atat ceapa cat si inimile si pipotele.

Stingeti totul cu vinul demidulce si lasati la fiert la foc mediu.

Fierbeti 10 minute, timp in care vinul probabil va fi deja evaporat, adaugati foile de dafin si apa (o cana si jumatate), puneti capac peste cratita si dati focul la mic. De-acu’ o buna bucata (cel putin o ora) nu veti avea decat sa verificati cat de mult a scazut sosul si cat de fiarta este carnea. Adaugati din cand in cand apa. Cate 50 ml, de 2-3 ori, cam asa am pus eu. Scoateti pe o farfurie o inima si o pipota si verificati cat de fiarta este.

Cand ambele sunt moi si bune si sosul e de 2 degete in vas, ingrosat si buuuun, amestecati  intr-un bol galbenusul de ou, smantana si usturoiul pisat.

Adaugati in tigaie peste carne, lasati sa dea doar un clocot, potriviti gustul de sare.

Opriti focul si presarati patrunjel tocat.

Am fost tentata sa pun si jumatate de lingurita mustar, dar am gustat si era atat de bun sosul incat ma gandeam sa nu-l stric daca mai adaug ceva.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

adry88 1

20.01.2015, 09:26

ce bine arata

reisnaor_2006 1

02.06.2015, 11:47

RalucaBob 1

09.06.2017, 15:43

Buna ziua. Cu ce garnitura merge?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de rosii cu pipotele de pui