Invartita cu branza

de katty in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2021 | 20722 vizualizari

 

Retete festive de iarna
O placinta cu branza nu poate lipsi niciodata de la mesele de sarbatori.
De data asta am facut o placinta invartita cu branza.
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
    • 800 gr faina+pentru uns blatul.
    • 350 ml apa calda
    • 1/2 lingurita sare
    • 1 lingura otet
    • 2 linguri ulei
    • 100 gr untura topita
    Umplutura:
    • 250 gr branza dulce de vaca
    • 350 gr telemea de oi
    • 2 oua+1 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita cu branza:

Din ingredientele pentru aluat, mai putin untura, framantam un aluat elastic. Impartim aluatul in 8 parti cat mai egale.

Intindem pe rand fiecare parte, apoi o ungem cu untura topita. Suprapunem cele 8 foi,ungem cu untura inclusiv pe ultima si le rulam. Dam ruloul la rece pentru cel putin 1 ora.

Ca sa ne fie mai usor taiem sulul in 2 parti. Intindem pe rand cele 2 parti sub forma de dreptunghi. Amestecam telemeaua rasa cu branza moale si ouale. Intindem jumatate din amestec la marginea mai lunga a dreptunghiului si rulam. Tragem de capete incercand sa lungim cat mai mult sulul.Asezam sulul rulat intr-o tava pe hartie de copt sub forma de cercuri concentrice. Continuam cu cel de-a doua parte de aluat cu care procedam la fel. Batem oul si ungem cu o pensula placinta. Dam tava la cuptor pentru 45 de minute sau pana se rumeneste frumos.  

TIPS-URI

1

puteti pregati foaia cu 1 zi inainte

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita cu branza" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Impletitură rustică cu Miez de lapte şi spanac